93 665 11 50 ext 2707 participacio@castelldefels.org

Qui Què Com

Qui som?

Som persones, nenes i nens, ciutadans i ciutadanes de Castelldefels. Tenim la mateixa edat, vivim al mateix poble i per això tenim interessos i necessitats semblants. Ens uneix que ens agrada jugar, conviure amb els altres infants i el fet de pensar que Castelldefels és de tots. Tenim els mateixos drets que té tothom, adults inclosos. Tot i que sabem que encara no tenim el dret a vot, defensem el nostre drets a participar en tot i ser escoltats.

Compartim les ganes i el dret d’expressar les nostres opinions i d’arribar a consensos i conclusions que poden beneficiar a tothom. Volem millorar el lloc on vivim i ens preocupa el nostre entorn.

Volem aprofitar l’oportunitat de decidir coses, expressar opinions i participar activament en la societat.

Què volem?

  • Volem millorar alguna cosa relativa a nosaltres i als demés habitants de Castelldefels.
  • Canviar, innovar, exigir el compliment dels drets dels infants.
  • Canviar i millorar Castelldefels.
  • Fer Castelldefels més inclusiva.
  • Aconseguir la igualtat entre els infants, per tenir una ciutat més equilibrada.

Què farem i com ens organitzarem?

Ser membre del consell implica tenir compromís i motivació (per participar activament en tot el procés), i acceptació del diàleg com a mitjà de canvi. Cal ser observadors i analitzar el nostre entorn per poder canviar-lo.

Ens agradaria que la gent que participi no vingui només de les escoles, sinó també d’altres entitats, perquè així tindríem diferents opinions. També volem que tothom del poble sàpiga que els infants estem fent això al poble.

Voldríem fer cartells i difusió d’això que fem perquè tothom ho sàpiga. Ens agradaria que participés gent entre 9 i 14 anys més o menys. Ens agradaria participar entre 25 i 50 persones. Ens agradaria tractar-ho a l’escola a les assignatures, i si pot ser a totes les escoles de Castelldefels.

Que es tracti a una assignatura a l’escola, amb trobades mensuals amb altres escoles i institucions per exposar les nostres idees als demés. Es podrien fer dues classes al mes sobre el tema a treballar.

És important que les trobades es puguin fer en espais tranquils, i que també puguem fer activitats mogudes. La biblioteca ens agrada. Podríem fer una web per no haver de fer-ho tot presencialment, i poder posar tota la informació de tot el que fem a l’escola i a les trobades a aquesta web, perquè tothom pugui veure i apuntar-se.

Voldríem fer trobades d’entre 2 i 3 hores, i ens agrada fer pausa per berenar/esmorzar.

A l’hora d’anar a expressar les nostres propostes a l’Ajuntament caldria escollir uns representants que podríem votar perquè hi anés la gent a la qual fa més il·lusió anar-hi. No volem obligar ningú a participar: per això creiem que hauria de ser voluntari.