Qui Què Com

Qui som?

El consell de la Infància som un grup de nens i nenes que venim de diferents escoles i entitats de Castelldefels, i que donem la nostra opinió per millorar la ciutat.

Les sessions les fem a l’ajuntament, a la biblioteca o a la casa de la cultura. Allà hem fet jocs, activitats, hem fet debats i fins i tot han vingut treballadors de Castelldefels per explicar-nos el seu dia a dia.

Durant el primer mandat, hem parlat sobre la convivència i el civisme. Vam pensar que podíem millorar la convivència de la gent que anava amb bicicleta i els cotxes, animant als i les ciclistes a portar una armilla, per això hem dissenyat la nova imatge de la Bicicleta de la ciutat.

Ens agrada formar part del Consell, perquè els infants normalment no donen la seva opinió i aquesta és una bona oportunitat per fer-ho.

A més, a part de “treballar”, hem fet amics i ens hem anat coneixent cada dia una mica més.

Ens fa molta il·lusió poder posar el nostre granet de sorra perquè cada cop més gent vagi amb bicicleta, així fem més exercici i la ciutat estarà menys contaminada.

Compartim les ganes i el dret d’expressar les nostres opinions i d’arribar a consensos i conclusions que poden beneficiar a tothom. Volem millorar el lloc on vivim i ens preocupa el nostre entorn.

Volem aprofitar l’oportunitat de decidir coses, expressar opinions i participar activament en la societat.

Què volem?

  • Volem millorar alguna cosa relativa a nosaltres i als demés habitants de Castelldefels.
  • Canviar, innovar, exigir el compliment dels drets dels infants.
  • Canviar i millorar Castelldefels.
  • Fer Castelldefels més inclusiva.
  • Aconseguir la igualtat entre els infants, per tenir una ciutat més equilibrada.

Com ens organitzem?

El Consell es reunirà un cop al mes (divendres de 17.30 a 19.30 h) amb el suport de l’equip tècnic municipal i l’equip dinamitzador de les sessions.

Ser membre del consell implica tenir compromís i motivació (per participar activament en tot el procés), i acceptació del diàleg com a mitjà de canvi. Cal ser observadors i analitzar el nostre entorn per poder canviar-lo.