Preguntes freqüents

Què és el Consell de la Infància?

 És un grup de nens i nenes de 5è i 6è que representen tots els infants de la ciutat, i aporten idees i millores a Castelldefels des d’un punt de vista d’infants. Es treballa de manera lúdica i acollint les diversitats del grup, facilitant els debats sobre temes d’interès i promovent el consens.

Quan es reuneix el Consell de la Infància?

El Consell de la Infància de Castelldefels es reunirà un divendres al mes, de 17.30 a 19.30 h.

Un cop l’any, el grup del Consell es reunirà amb les figures polítiques i tècniques de l’equip de govern en una sessió plenària per compartir el treball fet.

Quants cursos escolars té de durada el Consell de la Infància?

Els nens i les nenes estan dos anys com a representants del consell. Cada any es renova la meitat del Consell de la Infància . Marxaran els nens i nenes que tenen 12 anys i han acabat 6è, i entraran nens i nenes nous que estiguin cursant 5è.

Qui forma part del procés de renovació del Consell de la Infància?

De cada centre o entitat, un nen o una nena de 5è de primària.

Què passa als centres i entitats amb dos grups de la mateixa edat?

L’infant escollit entre els diferents grups (línies) d’un mateix centre serà l’únic/a representant de tots els grups. Hauran de pensar entre tot el grup o centre en la manera de traslladar la informació del Consell als companys i companyes.

Un infant pot representar dues entitats?

No, els nens i nenes que participin en dues entitats i vulguin ser consellers/es, hauran d’escollir en quina de les dues es volen presentar.
“Sóc la Maria; vaig a l’escola Castelldefels i també vaig al Casal a les tardes. He decidit que vull representar el Casal en el Consell de la Infància. No puc representar dues entitats a la vegada.”

Com ha de ser un/a representant?

Qualsevol persona s’hi pot presentar, és igual si és una persona tímida o si no té experiència. L’important és que tingui ganes de participar-hi, i allà segur que hi fa noves amistats!
També és important que aquesta persona hagi parlat amb la seva família o les persones amb qui visqui i comentar-los que vol formar part del projecte.

D’aquesta manera, si per exemple té alguna extraescolar, podrà veure si és possible combinar-se els horaris.

“Sóc la Júlia, els divendres faig bàsquet, però un cop al mes no hi vaig, o hi vaig una mica més tard, per poder assistir a les reunions del Consell.”