El Consell de la Infància de Castelldefels, òrgan concebut per potenciar la participació ciutadana, en aquest cas en particular entre la ciutadania més jove, encara aquest curs 2023 – 2024 el cinquè mandat de la seva trajectòria.

Aquestes darreres setmanes han desenvolupat una sèrie de sessions prèvies als centres educatius i entitats ciutadanes que han mostrat interès per tenir representació al Consell de la Infància 2023 – 2024. Està format per nens i nenes de 10 a 12 anys escollits pels seus respectius grups en les votacions celebrades en aquestes sessions prèvies. El consell té enguany 26 membres (11 consellers i conselleres que repeteixen mandat i 15 nous consellers i conselleres).

En aquest context, el Teatre Plaza va acollir el passat 16 de novembre l’acte de constitució del Consell. L’acte el va presidir l’alcalde de Castelldefels, Manu Reyes; amb la regidora de Participació Ciutadana, Marian Ortega; i el regidor d’Educació, Ramon Amador; acompanyats per l’Inspector d’Educació (Generalitat) Eduard Carbonell; tècnics de les àrees de Participació Ciutadana i Projectes transversals, les dinamitzadores del Consell de la Infància i representants dels centres educatius i entitats que compten amb representació al Consell de la Infància.

El Consell el formen enguany consellers i conselleres de les escoles Jacint Verdaguer, Sant Ferran, Garigot, Lluís Vives, Els Pins, Torre Barona, Antoni Gaudí, Margalló, Petit Món-Felisa Bastida, Edumar, Frangoal, i Can Roca, així com representants de l’Handbol Esportiu Castelldefels i de l’Agrupament Escolta Boscaires.

El Consell de la Infància fa 5 anys, un temps en què els infants han dut a terme projectes per millorar Castelldefels en la seva mobilitat i sostenibilitat, en la seva convivència i en defensa de la seva natura. Amb tots aquests aprenentatges, el Consell de la Infància es marca en aquest nou mandat l’objectiu de reflexionar i treballar per poder tornar a sentar les bases de la participació infantil al nostre municipi, de parlar sobre els drets dels infants, ampliant la seva capacitat d’incidència en les polítiques que els afecten, així com millorant les seves habilitats com a consellers i conselleres i buscant arribar cada dia a més infants.

Recordem que el tema del Consell del passat mandat va ser l’Ecologia i la natura. El Consell va néixer el curs 2019 – 2020 sota la responsabilitat de la regidoria de Participació. El mandat dels consellers i conselleres és de dos cursos (a excepció de l’alumnat de 6è del primer mandat que només ho són per 1 any).

 

Fotografies de l’Acte