El dimecres 16 de novembre de 2022 es va celebrar  l’Acte de Constitució del Consell de la Infància que iniciarà el mandat 2022-2023 al Teatre Plaza de Castelldefels, un moment de trobada de tots els centres, entitats, families i autoritats que posen en valor la importància dels infants al municipi.

El Consell de la Infància és un òrgan de consulta, representació i de participació dels nens i nenes entre 10 i 12 anys, membres de diverses escoles i entitats de la ciutat que té com a finalitat garantir l’exercici efectiu i autònom dels drets dels infants, en especial en aquells assumptes que tenen una incidència directa al seu entorn, incorporant-se a la vida pública a través de les seves opinions, preocupacions i inquietuds. En definitiva, un grup que pretén aportar el seu granet de sorra per a millorar Castelldefels.

Cada any es renova la meitat dels membres del Consell. L’elecció del nou grup es realitza entre els nois i noies d’entre 10 i 11 anys que hagin presentat candidatura als centres educatius i entitats que participen. Aquesta infants són escollits com a representants de manera democràtica a través d’una butlleta i un procés de votació amb les garanties d’un procés de votació igual que en cas dels adults. Enguany, s’ha dut a terme aquest procés de renovació a un total de 12 grups, entre centers educatius i entitats del municipi. Per tant, comptarem amb 12 nous membres del Consell.

L’acte de Constitució és un acte obert a la ciutadania i pensat especialment per als infants de la ciutat, que puguin venir a veure els seus representants electes i que puguin escoltar-los i compartir un espai. Per aquest motiu, s’espera comptar amb la participació dels equips educatius dels centres i entitats participants, amb les famílies dels representants, amb antics representants i, sobretot, amb companys i companyes de classe i grup, amb amics i amigues i molts infants de la ciutat!

Per assistir a l’Acte de Constitució del Consell de la Infància 2022-2023 demanem que, si us plau, ompliu un breu formulari d’inscripció que ens permeti reservar i repartir butaques al Teatre Plaza.