El Consell de la Infància de Castelldefels, òrgan concebut per potenciar la participació ciutadana, en aquest cas en particular entre la ciutadania més jove, encara aquest curs 2022-23 el quart mandat de la seva trajectòria.

Aquestes darreres setmanes s’han desenvolupat una sèrie de sessions prèvies als centres educatius i entitats ciutadanes que han mostrat interès per tenir representació al Consell de la Infància 2022-23. Està format per nens i nenes de 10 a 12 anys escollits pels seus respectius grups en les votacions celebrades en aquestes sessions prèvies. El consell té enguany 23 membres.

En aquest context, el Teatre Plaza va acollir el passat dimecres 16 de novembre, l’acte de constitució del Consell. L’acte el va presidir l’alcaldessa de Castelldefels, Maria Miranda (PSC), amb el regidor de Participació Ciutadana, Antoni Casas (ERC), acompanyats per l’Inspector d’Educació (Generalitat) Toni García, tècnics de les àrees de Participació Ciutadana i Projectes transversals, les dinamitzadores del Consell de la Infància i representants dels centres educatius i entitats que compten amb representació al Consell de la Infància.

L’alcaldessa de Castelldefels, Maria Miranda (PSC), va dir que “com a Alcaldessa, estic molt orgullosa que una ciutat com Castelldefels, amb gairebé 70.000 habitants, disposi d’un espai de debat dedicat exclusivament als nostres infants d’entre 10 i 12 anys. Voldria felicitar als centres escolars, pares i mares, entitats, associacions, que han fet possible una nova edició del Consell de la Infància. Els Consellers i Conselleres encara no ho saben, però representen el futur de Castelldefels.”

Miranda va afegir que “nosaltres, des de l’Ajuntament, de la mateixa manera que ho faran des de l’escola, les entitats, la família, els amics, estarem al seu costat per acompanyar-los en tot allò que faci falta. Perquè hem de tenir ben present que si volem que Castelldefels continuï creixent com a ciutat de qualitat, ho ha de fer sempre amb les persones com a protagonistes.”

El regidor de Participació Ciutadana, Antoni Casas (ERC) va voler “agrair a tots els consellers i conselleres sortints, i a les vostres famílies, l’esforç, dedicació i, sobretot, la il·lusió que heu posat en el Consell, perquè heu construït un espai on tothom hi és benvingut.”

Casas va “donar la benvinguda als qui el comenceu. Recordeu com formeu part d’aquest Consell, gràcies als vots dels vostres companys i companyes que van confiar en vosaltres. La banda que us posem avui és el símbol d’aquesta confiança, i del compromís i la responsabilitat que suposa.”

El Consell el formen enguany consellers de les escoles Lluís Vives, Els Pins, Torre Barona, Antoni Gaudí, Margalló, Petit Món-Felisa Bastida, Edumar, Frangoal, Garigot, Sant Ferran i Jacint Verdaguer, així com representants de l’Escola Can Roca i el Club Tennis Taula Castelldefels. Ambdós s’incorporen per primer cop al Consell de la Infància.

El tema que es tractarà en aquest nou mandat està relacionat amb la sostenibilitat: Ecologia i natura a Castelldefels.

Recordem que el tema del Consell del passat mandat, en un principi, era la lluita contra el Bullying. Amb l’esclat de la guerra d’Ucraïna enmig del curs, el Consell vadecidir que part de la seva feina havia d’anar destinada a donar suport a la causa i, per aquest motiu, es van trobar amb infants ucraïnesos i van participar junts a la gimcana final del Consell.

Fotos: Ajuntament de Castelldefels (Ramón Josa)