Aquest curs, els consellers i conselleres han escollit treballar el tema dels conflictes. I malauradament, a mig procés del grup, ha esclatat la guerra a Ucraïna. No ha deixat indiferents als membres del grup, que de seguida, en la primera reunió del Consell després de l’inici de la guerra, han mostrat la seva preocupació i han proposat fer-hi alguna cosa. Molts d’ells i ells han acollit a la seva classe o a la seva escola alguns dels infants refugiats del país, però encara no es coneixen massa. Hi ha la barrera de l’idioma, i malgrat compartim moltes coses culturals també en tenim de ben diferents. Per tal de poder-se apropar més a la cultura ucraïnesa i als infants nouvinguts, el Consell ha organitzat una tarda de jocs i berenar convidant alguns dels infants ucraïnesos allotjats a la ciutat.

S’han pogut entendre gràcies a la traducció de quatre infants amb famíilia ucraïnesa però nascuts o residents de fa temps a Castelldefels, que dominen tant el català i el castellà com l’ucraïnès.

L’organització d’aquesta trobada ha comptat amb la col·laboració indispensable que l’associació Sonrisas de Ucrania, afincada a la ciutat, que treballa per ajudar a la causa actual del país en guerra.