El dia 25 de març de 2022 els consellers i conselleres del Consell de la Infància van participar en una sessió per reflexionar i proposar idees per la nostra biblioteca del futur. Amb aquesta sessió amb el Consell de la Infància,  es va donar el tret de sortida al procés participatiu que es vol desenvolupar en les pròximes setmanes perquè la ciutadania ajudi a perfilar com ha de ser la biblioteca en la pròxima dècada. Aquest procés participatiu té com a objectiu incrementar la participació dels usuaris en les accions de la biblioteca, que forma part d’una de les seves vuit línies estratègiques: fomentar i consolidar el sentiment de pertinença a Castelldefels.

El consellers i conselleres van demostrar ser grans lectors i lectores i uns autèntics fans de la Biblioteca Ramón Fernández Jurado. Ens les seves propostes innovadores i esbojarrades hi havia per exemple: decorar cada secció de la biblioteca en funció del gènere literari ubicat en aquella secció, o que els propis infants pugui escriure llibres, contes o còmics amb el suport de la biblioteca.