En la primera sessió oficial feta del desembre, el Consell de la Infància va poder fer una pluja d’idees per a escollir el nou tema a treballar, amb l’objectiu de millorar la ciutat. Aquella reunió va ser molt profitosa i va donar com a resultat un llistat força interessant, fins al punt de sorgir més de quaranta propostes. Finalment, totes aquestes iniciatives es van agrupar en les següents categories:

  • Cuidar i ajudar.
  • Cultura.
  • Millorar els parcs.
  • Ecologia i medi ambient.
  • Salut.
  • Ciutat i urbanisme.

És clar, decantar-se per una proposta particular entre aquestes bones opcions, no va ser gens fàcil. Per això es va sotmetre a votació amb les escoles, de manera que els i les representants de cada grup que conformen el Consell, poguessin presentar-se amb l’elecció definitiva a la segona sessió del mandat 2021-22.

Aquesta última reunió, realitzada el dissabte 29 de gener, es va enfocar a parlar sobre les votacions realitzades i en escollir la temàtica definitiva. Un cop recollides les paperetes i fet el recompte, de seguida es va comprovar que els resultats més demandats eren: “Millorar els parcs” i “Cuidar i ajudar”.  A partir d’aquí, es va fer una reflexió profunda que demostra la increïble maduresa i responsabilitat d’un equip espectacular. L’opció escollida significaria treballar al llarg de tot el curs, un àmbit de millora en la ciutat i per aquest motiu, es va optar finalment per “cuidar i ajudar”. El Consell considerava que era un aspecte més prioritari i que involucrava a tota la gent de Castelldefels. La cultura també era un tema que els interessava, així que van decidir organitzar un projecte orientat a la cura de les persones, però incorporant una visió de cultura tan compatible com interessant.

Ara únicament ens queda emocionar-nos pel nou pla d’acció, que com sempre, estarà al càrrec d’un grup de nens i nenes amb unes capacitats humanes extraordinàries.