El Consell de la Infància de Castelldefels, òrgan concebut per potenciar la participació ciutadana, en aquest cas en particular entre la ciutadania més jove, encara aquest curs 2020-21 el que serà el segon mandat de la seva trajectòria. Aquestes darreres setmanes s’han desenvolupat una sèrie de sessions prèvies als centres educatius i entitats ciutadanes que han mostrat interès per tenir representació en el consell de la infància 2020-21, que estarà format per nens i nenes de 10 a 12 anys escollits pels seus respectius grups. El consell tindrà enguany 19 membres: 7 que renoven del 1r mandat, perquè ara cursaran 6è de primària i van entrar quan feien 5è, 8 que s’incorporen nous de 5è de primària, tots de diferents escoles de Castelldefels, i quatre membres d’entitats ciutadanes: dos de l’Handbol Esportiu Castelldefels i dos del club de lectura Els Grans Quinze de la Biblioteca Ramon Fernàndez Jurado

Aquest mandat que ara comença es constituirà de manera oficial el 20 de novembre, en una sessió que, a causa de la pandèmia, serà de caràcter telemàtic, com moltes del mandat anterior en la primera onada de contagis. La data del 20 de novembre es tria perquè es el Dia Internacional dels Drets dels Infants.

El mandat anterior del Consell de la Infància, el primer, es va centrar en la convivència i el civisme en la mobilitat, tema que els mateixos consellers i conselleres van triar en el decurs de les sessions, al llarg de tot el curs. Les conclusions, presentades telemàticament el 12 de juny passat, demanaven que Castelldefels aposti per una mobilitat més sostenible, en concloure que el foment de la bici incideix en una millor convivència a la ciutat.