El segon mandat del Consell de la Infància es constitueix aquest divendres Aquesta eina de participació ciutadana la formen infants de 10 a 12 anys escollits en les sessions prèvies celebrades fins ara als centres i entitats a qui representen. La sessió constitutiva del consell se celebra el 20 de novembre. Presidida per l’alcaldessa, la sessió plenària es desenvoluparà telemàticament.

El Consell de la Infància de Castelldefels, òrgan concebut per potenciar la participació ciutadana, en aquest cas en particular entre la ciutadania més jove, encara aquest curs 2020-21 el que serà el segon mandat de la seva trajectòria.

Aquestes darreres setmanes s’han desenvolupat una sèrie de sessions prèvies als centres educatius i entitats ciutadanes que han mostrat interès per tenir representació al Consell de la Infància 2020-21. Estarà format per nens i nenes de 10 a 12 anys escollits pels seus respectius grups en les votacions celebrades en aquestes sessions prèvies.

El consell tindrà enguany entre 17 i 19 membres: 7 que renoven del 1r mandat, perquè ara cursaran 6è de primària i van entrar quan feien 5è, 8 que s’incorporen nous de 5è de primària, tots de diferents escoles de Castelldefels, i entre 2 i 4 membres de dues entitats ciutadanes, l’Handbol Esportiu Castelldefels i el club de lectura Els Grans Quinze de la Biblioteca Ramon Fernàndez Jurado.

La constitució oficial, divendres

Aquest mandat que ara comença es constitueix de manera oficial el 20 de novembre, en una sessió que, a causa de la pandèmia, serà de caràcter telemàtic, com moltes del mandat anterior en la primera onada de contagis. La data del 20 de novembre s’ha triat perquè és el Dia Internacional dels Drets dels Infants.

El mandat anterior del Consell de la Infància, el primer, es va centrar en la convivència i el civisme en la mobilitat, tema que els mateixos consellers i conselleres van triar com a element de debat en el decurs de les sessions, celebrades al llarg de tot el curs 2019-20. Les conclusions, presentades telemàticament el 12 de juny passat, demanaven que Castelldefels aposti per una mobilitat més sostenible, en concloure que el foment de la bicicleta incideix en una millor convivència a la ciutat.