El Consell tindrà com a prioritat durant el nou mandat “l’ecologia i la natura a la ciutat” • La sessió constitutiva del consell es va celebrar el passat 20 de novembre, presidida per l’alcaldessa i desenvolupada de manera telemàtica

El Consell de la Infància de Castelldefels, òrgan concebut per potenciar la participació ciutadana, en aquest cas en particular entre la ciutadania més jove, encara aquest curs 2020-21 el que serà el segon mandat de la seva trajectòria.

Aquestes darreres setmanes s’han desenvolupat una sèrie de sessions prèvies als centres educatius i entitats ciutadanes que han mostrat interès per tenir representació al Consell de la Infància 2020-21. Estarà format per nens i nenes de 10 a 12 anys escollits pels seus respectius grups en les votacions celebrades en aquestes sessions prèvies.

El consell tindrà enguany 16 membres, 9 membres nous i 7 que renoven del primer mandat. En aquest context, l’alcaldessa de Castelldefels, Maria Miranda, va nomenar el passat 20 de novembre als nous membres que representen el Club de Handbol Esportiu Castelldefels i les següents escoles: Escola Antoni Gaudí, Escola Edumar, Escola Els Pins, Escola Frangoal, Escola Lluís Vives, Escola Margalló, Escola Petit Món-Felissa Bastida i l’Escola Torre Barona.

A continuació, l’alcaldessa va donar per constituït el nou mandat 2020-2021 del Consell de la Infància de l’Ajuntament de Castelldefels.

Constituït el nou mandat 2020-2021

Aquest mandat que ara comença es va constituir de manera oficial el passat 20 de novembre, en una sessió que, a causa de la pandèmia, és va desenvolupar de manera telemàtica. La data del 20 de novembre s’ha triat perquè és el Dia Internacional dels Drets dels Infants.

Abans del nomenament dels nous membres 5 de les 7 representants que renoven mandat van voler parlar sobre 3 aspectes:

1. Compartir la seva experiència dels darrers mesos al consell, i explicar com s’han organitzat durant el confinament:

“Durant el confinament vam fer les reunions de manera virtual. Tot i que vam trobar a faltar veure’ns en persona i compartir el berenar habitual de les reunions del Consell, vam poder fer molta feina”, va exposar Noa. Aleix va afegir que “vam dissenyar el logotip per fomentar la mobilitat segura amb bicicleta per la ciutat; vam fer una foto col•lectiva on cadascú feia una lletra del Consell de la Infància, que es pot veure al web del projecte i vam fer uns vídeos de presentació que aquesta tardor s’han fet servir per explicar a altres infants què és el Consell de la Infància”.

2.  Compartir els principals consells per a les noves persones que es van incorporar:

Clàudia va expressar que “esperem que gaudiu l’experiència i el compromís tant com ho fem nosaltres. Juntes farem una bona feina, segur! Després del nostre pas pel Consell de la Infància, us podem donar alguns consells per a aquesta nova aventura”. Per la seva banda, Biel va animar: “Si vols millorar Castelldefels, vine i participa! Si Castelldefels vols millorar, al Consell de la Infància has d’estar! Participa i t’ho passaràs molt bé! Coneixeràs gent nova i t’agradarà segur! Esperem que aquests consells us serveixin. Nosaltres ja tenim ganes de compartir projectes amb vosaltres!”

3. Per últim, els nens i les nenes van proposar la temàtica a treballar aquest any:

“Després de parlar-ho amb el grup, hem vist que tenim una sèrie d’interessosipreocupacions comunes, que ens han ajudat a saber què ens agradaria treballar” va explicar Aleix. D’altra banda Alex va manifestar que “com a representants del Consell de la Infància a Castelldefels, ens agradaria treballar l’ecologia i la natura a la ciutat, per així tenir una ciutat més sostenible. Més endavant us farem arribar algunes propostes i esperem rebre una bona resposta”.