Aquest òrgan de participació ciutadana que formen nens i nenes d’entre 10 i 12 anys ha debatut en aquest el seu primer mandat propostes concretes en matèria de convivència i civisme pel que fa a la mobilitat urbana, propostes que el 12 de juny presentaran per videoconferència al Govern municipal

Elaborar propostes per a una mobilitat més cívica. Aquesta ha estat l’aspecte de la convivència ciutadana que, al llarg d’aquest primer curs, ha treballat el Consell de la Infància de Castelldefels. Els seus membres han debatut, formulat i consensuat propostes de millora en aquest camp que ara presentaran al Govern municipal.

Gran part de les sessions d’aquest primer mandat del Consell de la Infància s’han desenvolupat de manera no presencial, a causa del confinament pel coronavirus, i també serà no presencial l’acte de cloenda del mandat 2019-20, que tindrà lloc per videoconferència aquest divendres dia 12 de juny.

Constituït al novembre de 2019, el Consell de la Infància de Castelldefels ha continuat treballant de manera telemàtica al llarg d’aquest temps del confinament decretat per mirar de frenar els contagis de Covid-19.

Format per 16 infants elegits pels seus companys com a representants dels diversos centres educatius i entitats de la ciutat que hi han volgut participar, el consell ha treballat aquest curs per fer aportacions al debat ciutadà sobre la convivència i el civisme als espais públics de Castelldefels.

Propostes per a compartir l’espai públic

Aquesta temàtica, la convivència i el civisme, és la que ells mateixos van triar al naixement d’aquest nou òrgan de participació ciutadana. Aquest marc temàtic s’ha concretat en el debat i la posterior formulació de propostes en aspectes relacionats amb la bicicleta i altres transports de rodes sense motor, i els conflictes que l’ús d’aquests mitjans de transport individual sovint comporten quan es comparteix l’espai públic.

Al llarg de les sessions per videoconferència celebrades en confinament, el consell ha rebut l’assessorament del personal tècnic municipal de Participació Ciutadana i també de Mobilitat, que els ha presentat actuacions pendents ja contemplades en aquest camp, i amb qui han debatut sobre la viabilitat d’algunes propostes.

D’aquestes sessions n’han sorgit les propostes concretes sobre mobilitat que divendres presentaran al Govern. També és previst que en una pròxima sessió de Ple municipal s’aprovi el Reglament del Consell de la Infància de Castelldefels.

Presidiran la sessió telemática de cloenda del mandat 2019-20 del Consell de la Infancia l’alcaldessa de Castelldefels, Maria Miranda, i el tinent d’alcaldia de Participació Ciutadana, Jordi Maresma.