Aquest òrgan de participació ciutadana que formen nens i nenes d’entre 10 i 12 anys, té com a missió debatre, formular i presentar a l’Ajuntament propostes de millora en diversos àmbits de la vida a la ciutat. Al llarg d’aquests mesos de confinament, el consell ha continuat amb les seves sessions de debat, ara telemàticament, centrades aquest primer curs en el civisme i la convivència.

Constituït al novembre de 2019, el Consell de la Infància de Castelldefels continua treballant telemàticament. Al llarg d’aquest temps de confinament per mirar de frenar els contagis de Covid-19, el consell ha celebrat tres sessions per videoconferència, i en tenen dues mes en agenda. L’objectiu immediat del consell, en aquest primer curs de funcionament, és acordar propostes concretes en el camp de la mobilitat.

Format per 16 infants elegits pels seus companys com a representants de diverses escoles i entitats de la ciutat, el consell treballa aquest curs per fer aportacions al debat ciutadà sobre la convivència i el civisme als espais públics de Castelldefels.

Propostes per a compartir l’espai públic

Aquesta temàtica, la convivència i el civisme, és la que ells mateixos van triar al naixement d’aquest nou òrgan de participació ciutadana. Aquest marc temàtic s’ha concretat en el debat i la posterior formulació de propostes en aspectes relacionats amb la bicicleta i altres transports de rodes sense motor, i els conflictes que l’ús d’aquests mitjans de transport individual sovint comporten quan es comparteix l’espai públic.

Al llarg de les sessions per videoconferència celebrades en confinament, el consell ha rebut l’assessorament del personal tècnic de mobilitat de l’Ajuntament, que els va presentar actuacions pendents ja contemplades en aquest camp, i amb qui van debatre sobre la viabilitat d’algunes propostes dels infants.

D’aquestes sessions n’estan sorgint propostes concretes sobre mobilitat que seran presentades a l’alcaldia. També és previst que en una próxima sessió de Ple municipal s’aprovi el Reglament del Consell de la Infància de Castelldefels.

Fins al moment, han volgut participar en el consell les escoles Lluís Vives, Petit Món-Felisa Bastida, Gaudí, Els Pins, Margalló, Frangoal i Torre Barona, i les entitats Club de Gimnàstica Rítmica, Casal Macedònia i Club de Tennis Castelldefels. El personal tècnic de l’Àrea municipal de Participació Ciutadana treballa perquè més centres i entitats se sumin al consell.